Naast rood, rose en wit hebben we nu ook een mousserende wijn; een jaar gerijpt op de gist en handgedraaid!

Wijngaard Dassemus


Bourgondisch Brabant. Dat er wijn wordt gedronken, is bekend.
Dat het hier ook wordt geteeld, kun je zien en proeven bij de
Chaamse Wijngaard Dassemus

Wijn 2009 028.jpg

Afbeelding 7 van 7

Van vijftig druivenplantjes en een paar flessen wijn naar een volgroeide wijngaard met zo’n 10.000 wijnstokken. Ron Langeveld houdt niet van stilzitten en is altijd bezig om zijn druiven nog beter te laten groeien. Wijn maken is geduld hebben. De wijnstokken hebben namelijk twee tot drie jaar nodig tot ze geoogst mogen worden. En om de beste kwaliteit te krijgen, wordt Wijngaard Dassemus op biologische wijze beheerd en doet Ron alles zelf. Het resultaat kun je proeven bij diverse slijterijen én in de winkel die grenst aan de gaard.

Meer informatie over Ron Langeveld of Wijngaard Dassemus?

Ga naar de website

 

Meer weten over de andere ondernemers?


Hier kun je ons vinden