Edelhertenpeper met Chaams Winterbier


Snijd het vlees in middelgrote blokken, dep ze droog met keukenpapier en schud ze om met de bloem. Verwarm de oven voor op net geen 100 graden.

Verhit langzaam de boter in een ovenvast braadpan en bak hierin het spek op een zacht vuur. Voeg daarna, in delen, het vlees toe en bak voorzichtig rondom bruin.

Verwarm op een laag vuur het bier samen met alle kruiden, specerijen en bouillonblokje.

Snijd de paddenstoelen in plakjes en voeg ze toe aan het vleesmengsel, evenals de zilveruitjes. Laat het vocht uit de paddenstoelen even verdampen.

Blus daarna het vlees af met het biermengsel, sluit de pan goed af zodat zo min mogelijk vocht kan ontsnappen en zet de pan voor ongeveer 1,5 uur in de oven.

Besmeer de plakken ontbijtkoek met de mosterd en leg deze met de besmeerde kant op het vlees in de pan en laat nog een uurtje stoven. Tussentijds controleren op gaarheid.

Roer alles goed door elkaar, de ontbijtkoek moet geheel zijn opgelost en de saus mooi gebonden. Anders nog even op het vuur met het deksel van de pan laten inkoken tot een mooi gebonden saus, voorzichtig blijven roeren om aanbranden te voorkomen. Afproeven op gaarheid en eventueel zout & peper toevoegen. Indien de smaak iets te zoet is een scheutje azijn van de zilveruitjes toevoegen.

Hier kun je ons vinden