Preiquiche met schapenkaas en Chaamse Tripel


Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Ontdooi de plakjes deeg door ze op een met bloem bestoven aanrecht uit te spreiden. Leg de plakjes deeg weer op elkaar en rol ze samen uit tot een ronde lap. Smeer een quichevorm in met boter en bestuif deze met bloem. Voer de bakvorm met het deeg, het overhangende deeg afsnijden. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Smelt 30 gram boter en fruit hierin zachtjes zo’n 3 minuten de gesnipperde sjalotten en knoflook. Niet laten verbranden want dan wordt het bitter! Voeg de in ringen gesneden prei en spekblokjes toe en bak nog zachtjes tot de prei vocht gaat afscheiden. Doe het mengsel in een vergiet en laat even uitlekken. Dep na met keukenpapier. Doe het preimengsel terug in de pan, voeg een mespuntje koriander en kerrie toe, samen met een flinke scheut Chaamse Tripel, en laat 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Breng ondertussen de rest van de Chaamse Tripel en slagroom aan de kook. Klop de eieren los en voeg een paar lepels warme room toe aan de eieren. Doe alles terug in de pan en warm nog even door. Niet laten koken!

Doe het preimengsel in de quichevorm en schenk het room-biermengsel erover. Bestrooi royaal met gerapte schapenkaas. Plaats de vorm in de voorverwarmde over en laat de taart in ca. 30 minuten gaar worden. Controleer tussentijds de gaarheid en pas hier de totale baktijd op aan.

Serveer warm of koud bij een mooi glas Chaamse Tripel.

*De brouwer gebruikt ook korianderzaadjes in zijn Chaamse Tripel.

Hier kun je ons vinden